TOMKET TIRES

TOMKET ALLYEAR 3 TESZT

A TOMKET ALLYEAR 3-at a legigényesebb teszteknek vetették alá az Osztrák Alpokban. A 205/55 R16 méretet a Mercedes-Benz B-osztályon tesztelték, és összehasonlították egy téli gumiabroncs-specialistának tartott holland gyártó abroncsaival. A teszt gyakori helyzeteket szimulált minden olyan felületen, amely télen előfordulhat, például: hó, jég, nedves és száraz út. A teszt eredménye kellemes meglepetést okozott a TOMKET számára, amely annak ellenére, hogy egy évszakos gumiabroncs volt, a legtöbb teszt során ugyanazokat az eredményeket tudta elérni, mint a prémium minőségű téli gumik.

Teljesítmény havon:

Az aszimmetrikus futófelület kialakításának köszönhetően a gumiabroncs kiváló tapadással rendelkezik még mély hóban is, főleg felfelé haladáskor, de hirtelen fékezés esetén is. Kiváló kormányzási reakcióra van szükség. A minden évszakra szánt gumiabroncsok eddig messze elmaradtak a szokásos téli gumiktól, ha hóval és jéggel hajtottunk. A különbség mostanra majdnem eltűnt.

Teljesítmény nedves úton:

A nedves úton történő fékút összehasonlítható a nyári gumikkal, ami a Tomket Allyear 3 egyik legnagyobb előnye. A normál téli gumiabroncsok féktávolsága nedves úton veszedelmesen hosszú, ami jelentős hátrányuk az előző években tapasztalt hirtelen hőmérsékletváltozások során. A mai éghajlati viszonyokhoz univerzális gumikeverékre van szükség, amely mindenféle időjárás esetén használható.

Teljesítmény száraz úton:

A keverék modern összetétele biztosítja a kiváló vezethetőséget nagy sebességgel az autópályán és az azonnali reagálást a szilárd felépítésének köszönhetően. A zajszint nagyon alacsony. A sofőr nagyon nagy sebességnél is jó visszajelzést kap, ami a téli gumik esetében is hiányzik.

Átfogó értékelés:

A gumiabroncs egésze lehetővé teszi, hogy az egész év folyamán kompromisszumok és korlátozások nélkül használja a legigényesebb körülmények között is. A tesztelt tulajdonságok egyikében sem esik kudarcot, az összesített értékelés minden tesztelt kritériumban nagyon jónak minősíthető.

TÉGKÖZI 3. ÉVFOLYAM