TOMKET TIRES

TEST TOMETEZNIH 3 GODINA

TOMKET ALLYEAR 3 podvrgnut je najzahtjevnijim testovima u austrijskim Alpama. Veličina 205/55 R16 testirana je na Mercedes-Benz B klasi i uspoređena je s gumama nizozemskog proizvođača koji se smatra stručnjakom za zimske gume. Test je simulirao uobičajene situacije na svim vrstama površina koje se mogu susresti tijekom zime, kao što su: snijeg, led, mokra i suha cesta. Rezultat testa bio je ugodno iznenađenje za TOMKET koji je unatoč tome što je bio cjelogodišnja guma u većini testova mogao postići iste rezultate kao i zimske gume vrhunske kvalitete.

Performanse na snijegu:

Zbog asimetričnog dizajna profila, guma ima izvrsno prianjanje čak i pri dubokom snijegu, posebno u vožnji uzbrdo, ali i u slučaju naglog kočenja. Treba istaknuti izvrstan odziv upravljanja. Cjelogodišnje gume do sada su zaostajale daleko za standardnim zimskim gumama što se tiče sposobnosti vožnje po snijegu i ledu. Razlika je sada gotovo izbrisana.

Performanse na mokroj cesti:

Kočni put na mokroj cesti usporediv je s ljetnim gumama što je jedna od najvećih prednosti Tomketa Allyear 3. Kočioni put standardnih zimskih guma na mokroj cesti opasno je dugačak, što je njihov značajan nedostatak tijekom naglih promjena temperature koje smo vidjeli tijekom prethodnih godina. Suvremeni klimatski uvjeti zahtijevaju univerzalnu mješavinu gume koja se može koristiti tijekom svih vrsta vremena.

Performanse na suhom putu:

Suvremeni sastav mješavine osigurava izvrsno upravljanje pri velikim brzinama na autocesti i trenutni odziv zahvaljujući čvrstoj konstrukciji. Razina buke je vrlo niska. Vozač dobiva dobre povratne informacije čak i pri vrlo velikim brzinama, što također nedostaje u slučaju zimskih guma.

Ukupna ocjena:

Guma u cjelini omogućuje vam upotrebu tijekom cijele godine bez ikakvih kompromisa i bilo kakvih ograničenja, čak iu najzahtjevnijim uvjetima. Ne propada ni u jednom od testiranih svojstava, ukupna ocjena može se klasificirati kao vrlo dobra u svim testiranim kriterijima.

SVE GODINE TOMKET 3